Најгледани

Скорешни објави

Категории

 • Без категории

Што е Chat GPT Demo?

Chat GPT Demo е софтвер кој овозможува на корисниците да го искусат ChatGPT од OpenAI, при што можат да го оценат и изберат да го користат за своите работни цели.

Chatgptdemo.ai е веб-сајт кој овозможува на корисниците да го користат демонстрацијата на ChatGPT бесплатно без да мораат да се најавуваат или користат лажен IP-прокси. Нашата демонстрација на ChatGPT одговара на верзиите 3.5 и 4.0 по однос на перформансите, функциите и брзината.

Што е Chat GPT бесплатно?

Освен што нуди стандардна демонстрација на Chat GPT, Chatgptdemo.ai исто така разви софтвер Chat GPT бесплатно.

Програмата Chat GPT бесплатно овозможува на корисниците да ги искористат неговите функции и можностите без финансиски трошоци, што им овозможува ефикасно да ги задоволат своите професионални и лични потреби. Резултатите кои се постигнуваат се со квалитет кој е споредлив со системот за разговор GPT развиен од Open AI.

Chatgptdemo.ai не заврши само со стандардната демонстрација на Chat GPT. Исто така разви и друг софтвер наречен Chat GPT бесплатно без потреба од најавување. Ова значи дека луѓето може да го користат без да мораат да се најават. Тоа е како верзија "Chat GPT без најавување". Кога го користите Chat GPT Free, можете да го користите за работа или за што било друго без да плаќате ништо. Резултатите кои ги добивате од нашиот ChatGPT без најавување се исто така добри како оние од Chat GPT на Open AI.

>>> Видете повеќе: Користете Chat GPT Free Online поврзан од OpenAI

Освен бесплатниот пристап до ChatGPT, Chatgptdemo.ai исто така им нуди на клиентите целосен низ на апликации за вештачка интелигенција (ИИ). Нашите алатки за софтвер олеснуваат креирањето на висококвалитетен и задоволителен содржина за лица на сите нивоа на вештини, вклучувајќи ги следниве функции:

 • Чет-бот: нуди многу различни опции на чет-бот освен ChatGPT.
 • Алатки за развивачи: ботовите можат да програмираат.
 • Копирање на текст: овозможува на корисниците лесно, брзо и креативно да пишуваат рекламни текстови генерирани од ИИ.
 • Пазар на потсетници: разновидна колекција на шаблони за потсетници за креирање на содржина.
 • Пребарувач: моќен пребарувач.
 • Алтернативен модел на јазик: ефикасна алтернатива на ChatGPT.
 • Исто така, постојат и многу други апликации како што се конверзија на текст во слика, конверзија на текст во аудио, откривање на плагијати, ИИ против ИИ игри, алатки за дизајн, информации за здравјето и други.

Што е Chat GPT?

ChatGPT е кратенка за Chat Generative Pre-training Transformer. Станува збор за чет-бот развиен од OpenAI базиран на моделот Transformer на Google, фино подесен со помош на корисници.

Оваа алатка за вештачка интелигенција ви помага да креирате автоматизирани разговори и да одговарате на прашања на различни теми и области. Позначајно, може да комуницира во форма на разговор на ист начин како што комуницираат двајца луѓе.

Ова е првпат да ја користите оваа алатка која може да биде тешка. Не грижете се! Оваа статија ќе ги наведе карактеристиките на Chat GPT и ќе ви покаже како да го користите.

За што се користи GPT Chat?

Некои од апликациите на ChatGPT вклучуваат :

Создавање содржина: Chat GPT поддржува наоѓање инспирација или нови идеи за креативна работа. На пример, може да ви помогне со поезија или графички дизајн.

Детален одговор: Google брзо дава брзи одговори на прашањата во реалноста. Сепак, GPT Chat може да обезбеди подетални одговори за објаснување сложени теми на лесно разбирлив начин.

Поддршка за учење јазик: GPT Chat може да ви помогне да научите странски јазици. Алатката се приклучува на разговорот со вас на јазикот по ваш избор. Потоа нуди лекции за граматика и вокабулар. Обезбедува и повратни информации и корекција.

Превод: Chat GPT може да поддржува превод на јазик во реално време. Ви овозможува да разговарате со луѓе кои зборуваат различни јазици преку интерфејс за разговор.

Забава: Chat GPT може да дизајнира игри и да кажува шеги за забава. Покрај тоа, обезбедува и квизови за да им помогне на корисниците да се релаксираат по напорниот ден на работа.

Давајте предлози: Chat GPT може да дава предлози засновани на преференциите и интересите на корисниците. Ова е корисно ако барате книга или филм.

Помош за медицинска дијагноза: GPT Chat може да помогне во медицинската дијагноза поставувајќи прашања што можат да помогнат. поврзани и обезбеди детални информации. Алатката дава препораки врз основа на симптомите и медицинската историја на корисникот.

>>> Вижте повече: ChatGPT hrvatski besplatno

Како функционира GPT Chat?

ChatGPT се тренира со користење на големи количини на природен јазик. податоци за разбирање и учење за обработка на човечки разговори.

Оваа обука му овозможува на ChatGPT да заклучува и генерира одговори што одговараат на поставените прашања.

Кога корисникот поставува прашање или барање на ChatGPT, системот користи лингвистички модели и заклучоци за да го најде одговорот. што најмногу одговара на тоа барање.

ChatGPT користи техники за машинско учење за да анализира и разбере елементи како зборови, граматика и контекст за да генерира автоматски одговори.< / p>

Верзии на ChatGPT

Во моментов, постојат повеќе верзии на Chat GPT. Продолжете да читате за да ги откриете нивните добрите и лошите страни

ЏиПиТи-1 е првата верзија на Чат ЏиПиТи. Беше лансиран во 2018 година и содржи околу 117 милиони параметри.

ЏиПиТи-1 покажа способност да генерира автоматски текст со добро качество. Сепак, тој сè уште има некои ограничувања во одговарањето на сложени прашања.

GPT-2 е втората верзија на Chat GPT. Беше објавена во 2019 година и содржи околу 1,5 милијарди параметри, многу повеќе од претходната верзија.

Оваа верзија може да генерира текст од подобро качество и да одговори на покомплицирани прашања од GPT-1. Може исто така да креира песни, песни и дури и уметнички пасуси.

GPT-3 беше објавена во 2021 година. Таа содржи околу 175 милијарди параметри, што е многу повеќе од GPT-2.

Оваа верзија може да создава автоматизирани документи со високо квалитет и да одговара на многу комплексни прашања.

Таа дури може да интерактира со луѓето на природен начин. GPT-3 исто така може да создава производи како веб-страници и апликации.

Чет ГПТ 3.5 е верзија развиена на основа на ГПТ-3. Дизајнирана е да подобри комуникацијата во чет преку пософистицирана вештачка интелигенција.

Чет ГПТ 3.5 поддржува повеќе јазици, од англиски до кинески, и може да разбере комплексни прашања и да одговара природно.

Чат GPT 4 е најновата верзија на четботот од системот GPT. Тој може да подобри комуникацијата на четботот преку посилна вештачка интелигенција и подобро разбирање на граматиката и природниот јазик.

Оваа верзија на Chat GPT обетува подобро искуство на комуникација за корисниците.

Често поставувано прашање е дали најновата верзија на ChatGPT-4 се разликува од претходната верзија, GPT-3.5. Да ги споредиме!

Карактеристики

GPT-3.5 е подобрена верзија на Chat GPT-3. Таа може да се справи со најголемиот дел од задачите поврзани со природниот јазик и да генерира текст на природен и тековен начин.

Оваа верзија исто така може да извршува превод, анализа на природен јазик и анализа на сентименти. GPT-3.5 има околу 13.5 милијарди параметри, што е двојно повеќе од претходната верзија.

Истовремено, се очекува дека GPT-4 ќе има подобри способности за обработка на природен јазик, ќе разбере посложени концепти и ќе генерира подобар текст.

Според OpenAI, GPT-4 ќе има околу 100 милијарди параметри, што е повеќе од седум пати повеќе од претходната верзија.

Ефикасност

GPT-3.5 е моќен алатка во обработката на природен јазик и луѓето го користат широко во многу практични апликации. Но, и покрај тоа, постојат некои проблеми со точноста и разбирањето на комплексни контексти.

Се очекува GPT-4 да го подобри перформансата на претходната верзија и да обезбеди по точни и природни резултати. Иако тимот за развој уште работи на оваа верзија. Затоа ефикасноста му уште не е јасна.

Применливост

GPT-3.5 е широко користен во многу области, вклучувајќи ги и четботовите, генерирање на наслови на статии и интеракција со корисниците. Тоа е моќен и универзален алатка во обработката на природен јазик.

Се очекува GPT-4 да отвори многу нови можност за користење на ИИ во обработката на природен јазик. Тој може да разбере подетални контексти и да генерира подобар текст. Оттука може да го користите во многу нови апликации, како што е креирање на квалитетно содржина.

Како да го користите ChatGPT безплатно?

Научете како да користите GPT четка за создавање на автоматизирани разговори!

Нормален чет

Во нормален разговор можете да разговарате со GPT со пишување на прашање или поздрав и чекање на одговорот од GPT. Ова ви помага да создадете автоматизирани разговори со GPT.

Сепак, треба да разбирате природен јазик и како да комуницирате со GPT. Ако немате искуство во оваа област, може да се соочите со тешкотии при создавањето на автоматизирани разговори со GPT.

Користење на насоки

За да создадете автоматизирани разговори со GPT, можете да користите "насока" или инструкција. Ова ви овозможува да дадете прашање или поздрав на GPT и да му генерирате одговор.

Примерно, за да прашате GPT за времето, користете "Какво е времето денес?" и барајте од GPT да одговори. Насоката ви помага да создадете по точни и разбирливи прашања кои GPT може да ги разбере и одговори на нив.

Овде има "насоки" за користење со ChatGPT во различни области: вчитување...

Како да се најавите на Chat GPT?

Пред да се најавите на Chat GPT, мора да имате сметка. Ако тоа не е случајот, следете ги чекорите подолу за да креирате сметка!

 1. Посетете: https://chat.openai.com/.
 2. Кликнете на "Регистрирај се". Внесете го вашиот имејл во даденото поле. Chat GPT ќе испрати верификациона врска на вашиот имејл.
 3. Отворете го вашиот имејл и кликнете на "Потврдете ја адресата на имејлот".
 4. Внесете го вашето име во даденото поле.
 5. Внесете го вашиот телефонски број. Вашиот смартфон треба да добие верификациски код од Chat GPT.
 6. Внесете го верификацискиот код во празното поле. Сега можете да го користите вашиот профил!
На компјутерот
 1. Посетете ја веб-страницата https://beta.openai.com/login.
 2. Внесете ги вашите податоци за најавување.
 3. Кликнете на "Најави се" за да се најавите и добиете пристап до вашиот профил на Chat GPT.
 4. Ако ова е вашето прво најавување, мора да го потврдите вашиот профил преку е-пошта пред да добиете пристап до Chat GPT.
На Android уреди
 1. Отворете браузер на вашиот Android телефон.
 2. Посетете https://chat.openai.com.
 3. Внесете го вашиот имејл адреса. Внесете го вашето лозинка.
 4. Кликнете на "Најави се". Сега вашиот профил е подготвен за користење!
На iOS уреди
 1. Отворете го Safari на вашиот iOS уред.
 2. Посетете https://chat.openai.com/chat.
 3. Внесете го вашиот имејл адреса и лозинка за да се најавите на вашиот GPT Chat профил. По успешното најавување, ќе бидете пренасочени кон интерфејсот на Chat GPT во Safari прелистувачот.

Историја на Chat GPT

Како што е споменато погоре, Chat GPT е модел на четка развиен од OpenAI, позната организација за изкуствена интелигенција.

Моделот на GPT Chat е обучен на голем обем податоци од интернет, за да генерира автоматски природни и интелигентни одговори за корисниците.

Пред моделот на GPT Chat, поранешните модели на четка користеле правила и анализа за генерирање на одговори.

Со развојот на длабокото учење и моделите на Трансформатор, обучувањето на моделите на четка стана полесно, што ги направи паметни и автоматизирани.

Првиот модел на GPT Chat беше претставен во 2018 година со верзијата GPT-1. Потоа компанијата пушти Chat GPT-2 и сега GPT-3. Секоја верзија на Chat GPT го подобрува и засилува способноста да генерира повеќе природни и интелигентни одговори.

FAQs

Краткиот одговор е да! Сепак, кога го користите ChatGPT за деловни цели, треба да преземете дополнителни мерки за заштита на чувствителната информација.

Тие се апликации од трета страна кои овозможуваат на јазичните модели да комуницираат со апи. Овие додадени алатки на GPT можат да го разберат и да го користат човечкиот јазик.

Да! OpenAI објавува API кој им овозможува на програмерите да ги интегрираат јазичните способности за обработка на Chat GPT во нивните апликации и услуги.

Да, може да го најдете апликацијата Chat GPT на паметните телефони со Android и iOS.

 • Проверете го статусот на серверот
 • Потврдете го вашиот GPT статус
 • Избришете ги сите колачиња и кеш во вашиот прелистувач
 • Рестартирајте го вашиот прелистувач
 • Повторно вчитајте ја страницата на Chat GPT
 • Проверете ги вашите податоци за најава
 • Контактирајте го тимот за поддршка

Мора да имате сметка за да користите Chat GPT. Можете да изберете бесплатан, стандарден и плус сметка. Да се запознаем со видовите на GPT сметки за разговори и како да ги создадеме!

Бесплатна Сметка

Оваа сметка е достапна бесплатно за корисниците. Можете да генерирате автоматски одговори за вашата веб-страница со овој вид. Сепак, оваа сметка има ограничување. Таа не може да се излезе на крај со премногу одговори во даден период на време.

Стандардна Сметка

Стандардните сметки на Chat GPT обично обезбедуваат напредни функции од бесплатните сметки.

На пример, оваа сметка може да се излезе на крај со многу прашања и има функции како персонализирани одговори и управување со податоци. Оваа сметка има месечна такса. Треба да платите за неа.

Плус Сметка

Плус сметката на Chat GPT е најнапредната верзија и има сите функции на GPT.

Оваа сметка може да се излезе на крај со комплексни прашања и може да се прилагоди според потребите на корисниците.

Сепак, оваа сметка има поголема такса од обичната сметка и често се користи за големи проекти со поголема потреба за GPT.

Ако вашиот Chat GPT профил биде блокиран, разгледајте ги овие методи:

 • Исклучете Proxy/VPN
 • Отстранете ги додатоците на Chrome
 • Контактирајте со тимот за поддршка

Ако многу корисници пристапуваат до услугата истовремено, овој алатка може да наиде на грешка во капацитетот.

Луѓето се загрижени за Chat GPT поради следното:

 • Безбедносни закани
 • Беди за приватноста
 • Дава погрешни одговори
 • Ја одземаат работата од луѓето

Следете ги овие чекори за да прикачите PDF датотека на Chat GPT:

 1. Отворете го вашиот интернет пребарувач и посетете https://chat.openai.com/auth/login.
 2. Најавете се на веб-страницата со вашиот профил.
 3. Посетете https://platform.openai.com/account/api-keys.
 4. Кликнете на "Креирај нова тајна клуч" на страницата.
 5. Сервисот ќе генерира API за вашиот профил. Не можете повторно да го видите овој клуч. Затоа го забележете на безбедни места.
 6. Одете на https://huggingface.co/spaces/pritish/BookGPT.
 7. Внесете го вашиот API клуч под секцијата OpenAI API Key.
 8. Внесете го вашето прашање под секцијата Прашање.
 9. Повлечете и спуштете ја вашата PDF датотека во дадената кутија. Или можете да внесете линк до вашата PDF датотека под секцијата URL. Кликнете на Испрати.
 10. Алатката ќе ја процесира и анализира вашата датотека. Сè е завршено!

Краткиот одговор е не. Бидејќи ChatGPT не директно реплицира идеи од други лица, тоа не се смета за плагијат.

За да проверите плагијат во Chat GPT, можете да користите алатки за откривање на содржини со изкуствена интелигенција, како

 • GPTZero
 • Originality.ai
 • Turnitin AI детектор

Земјите кои не се поддржуваат вклучуваат: Авганистан, Белорусија, Северна Кореја, Куба, Иран, Ирак, Либија, Мјанмар, Јужен Судан, Сирија, Венецуела, Јемен.

Заклучи

Четка GPT е напредна технологија во областа на автоматизираното четкање. Таа користи вештачка интелигенција и длабоко учење за да обезбеди природни и точни одговори. Со развојот на ИИ, Четка GPT може широко да се користи во многу области и да подобри корисничкото искуство. Подолу, ќе резимираме за вас проектите кои ја применуваат технологијата на вештачката интелигенција - GPT.

Генеративна вешта интелигенција и GPT апликации

Нов
Популарен